Испанските туристи търсят приключенски и исторически турове в България

17/01/2018

Възможностите за разглеждане на църкви и манастири, както и природни забележителности в България интересуват испанските туроператори, посетители българския щанд на най-голямото туристическо изложение в Мадрид - FITUR, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма. Търсени са предложения за приключенски турове, рафтинг, скално катерене и преходи в планината.
България участва с информационен щанд, разположен на повече от 80 кв. м, а представянето набляга на природните и културните забележителности. Освен министерството участват и 10 фирми, които предлагат пътувания основно с културно-историческа насоченост.
Форумът започна днес и ще продължи до 21 януари като в последните два дни входът е свободен и за непрофесионалисти, които ще могат да опитат български вина.
При откриването на щанда министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че испанските туристи през миналата година са се увеличили с 37% по данни до ноември до общо 77 хил. души. Българските туристи, посетили Испания през същия период са близо 160 хил. или с 24% повече.

Източник: www.dnevnik.bg